Kondice baterie iPhone: 10 tipů, jak zlepšit životnost baterie.

kondice baterie iphone

Naše chytré mobilní telefony jsou nedílnou součástí našeho života a iPhone je jedním z nejoblíbenějších. Avšak jedním z nejčastějších problémů mezi uživateli iPhone je výdrž baterie.
Abychom vám poradili s tímto problémem, vytvořili jsme tento článek, který vám pomůže prodloužit životnost baterie vašeho iPhone.
Objevte tipy a triky týkající se zlepšení životnosti baterie vašeho iPhone.

1. Snižte jas obrazovky

Jedním z efektivních způsobů, jak prodloužit životnost baterie iPhone, je přizpůsobit jas obrazovky. Málokdo si uvědomuje, že vysoký jas obrazovky může spotřebovávat značné množství energie. Snížením jasu na úroveň, která je stále pohodlná pro vaše používání, můžete dramaticky prodloužit výdrž baterie.

jas obrazovky          jas obrazovky

2. Vypněte Bluetooth a Wi-Fi

Bluetooth a Wi-Fi jsou funkce, které spotřebovávají energii, i když je nepoužíváte. Pokud je momentálně nepoužíváte, doporučuje se je vypnout, aby se snížila spotřeba energie baterie.

bluetooth a wifi    wifi a bluetooth

3. Vypněte aplikace běžící na pozadí

Často se stává, že si zapomeneme zavírat aplikace, které běží na pozadí, což vede k vyšší spotřebě energie. Proto je lepší, si aplikace průběžně zavírat, čímž ušetříme jak baterii, tak přehřívání iPhonu.

zavírání aplikací       zavírání aplikací       zavírání aplikací

4. Aktualizujte software

Aktualizace softwaru na nejnovější verzi je důležitá pro optimalizaci výkonu a výdrže baterie vašeho iPhone. Výrobci často vydávají aktualizace, které obsahují vylepšení a opravy spotřeby energie. Pravidelně kontrolujte dostupné aktualizace.

aktualizace ios iphone    aktualizace ios iphone    aktualizace ios iphone

5. Vypněte polohové služby

Polohové služby jsou užitečné, ale také mohou výrazně snižovat výdrž baterie. Můžete je vypnout nebo povolit pouze vybraným aplikacím přístup k polohovým službám.

polohové služby iphone polohové služby iphone iphone polohové služby iphone polohové služby

6. Správné nabíjení iPhonu

Používání neoriginálních nabíječek a kabelů může být rizikem. Když budete používat originální nabíječku, vyhnete se poškození baterie.

apple nabíječka original

7. Úsporný režim

Režim nízké spotřeby dočasně omezuje aktivitu na pozadí, například stahování souborů a pošty, dokud iPhone opět úplně nenabijete. Zapnutím úsporného režimu ušetříte baterii a vydrží vám déle.

úsporný režim iphone     režim nízké spotřeby iphone     úsporný režim iphone

8. Kalibrace baterie

Občas (například jednou za měsíc) nechte baterii vybít až na úroveň vypnutí, a poté ji zcela nabijte. To může pomoci vykalibrovat baterii.

baterie iphone

9. Čištění iPhone konektorů a portů

Zanesené nebo znečištěné konektory a porty mohou způsobit problémy s nabíjením a přenosy dat, což může vést k nadměrnému zatížení baterie a snížení její výdrže. Proto je důležité jednou za čas nechat vyčistit konektory a porty na iPhone, náš Apple servis nabízí službu čištění iPhone zařízení od prachu.

čištění iphone

10. Mějte telefon mimo přímé sluneční záření

Vysoké teploty mohou negativně ovlivnit životnost baterie. Pokud je váš iPhone vystaven přímému slunečnímu záření po delší dobu, může dojít k nadměrnému zahřátí zařízení, což může poškodit baterii. Snažte se držet telefon mimo přímé sluneční světlo, zejména v horkých letních dnech.

zánovní iphony

Dodržováním těchto jednoduchých tipů a triků můžete výrazně prodloužit životnost baterie vašeho iPhone.
Pamatujte si, že baterie je omezený zdroj energie, a proto je důležité s ní správně zacházet. S těmito doporučeními budete mít delší výdrž baterie a budete moci využívat svého iPhonu po delší dobu bez nutnosti častého nabíjení.

Výměna baterie iPhone

Pokud tento článek čtete už pozdě, kdy je vaše baterie velmi zhoršená, výměna baterie iPhone je vždy řešením. Náš Apple servis nabízí službu výměny baterie iPhone jakéhokoliv modelu, třeba výměna baterie iPhone 11výměna baterie iPhone 12výměna baterie iPhone SE 2020 nebo výměna baterie iPhone XS, a další.

vymena baterie iphone