Nalepení ochranného skla: Jak ho nalepit krok za krokem?

Náš Apple servis nabízí nalepení ochranného skla, ale můžete si ho nalepit i sami.

Lepení skla na mobil zvládne každý: Jednoduchý průvodce a tipy pro úspěšné lepení! Ochraňte svůj telefon a získejte profesionální výsledek.
Ochranné sklo vám můžeme profesionálně nalepit u nás v Apple servise za 125,- bez bublin a prachu. Pokud se ale chcete naučit jak správně nalepit ochranné sklo v pohodlí domova, čtěte dál.

Chystáte se koupit nový iPhone nebo jen nechcete, aby se vám rozbil současný mobilní telefon?

Chcete si zajistit, aby váš drahý telefon zůstal v perfektním stavu co nejdéle? Jednou z nejdůležitějších věcí, které můžete udělat pro ochranu svého telefonu, je nalepení ochranného skla na jeho displej.

Proč je výhodné si pořídit ochranné sklo na váš mobilní telefon?

Použití ochranného skla přináší mnoho výhod a je to investice, která vám může ušetřit peníze na opravě nebo nákupu nového telefonu.

  • Ochrana displeje před poškrábáním a prasknutím
  • Snížení rizika poškození při pádu - sklo absorbuje náraz a rozptyluje sílu dopadu, čímž minimalizuje přenos energie na samotný displej.
  • Ochrana proti otiskům prstů a mastnotě - ochranné sklo minimalizuje jejich viditelnost a usnadňuje jejich odstranění.

ochranné sklo

Jak si vybrat vhodné ochranné sklo právě pro váš mobilní telefon?

Před nalepením ochranného skla je důležité si vybrat sklo, které bude vhodné pro váš konkrétní model telefonu. Co byste měli zvážit při výběru ochranného skla?

Máte iPhone 13 Mini? Vyberte si ochranné sklo na iPhone na model 13 Mini.

Ujistěte se, že ochranné sklo je kompatibilní s vaším konkrétním modelem telefonu. Každý telefon má své vlastní rozměry a tvar displeje, a proto je důležité vybrat sklo, které bude přesně pasovat na váš displej.

Tvrdost skla a odolnost proti poškrábání

Kvalita ochranného skla se liší podle tvrdosti materiálu. Vyšší tvrdost znamená větší odolnost proti poškrábání. Doporučuje se vybrat ochranné sklo s tvrdostí 9H nebo vyšší.

Správná velikost a přesnost výřezů

Ujistěte se, že ochranné sklo má správnou velikost a přesnost výřezů pro senzory a přední kameru vašeho telefonu.

Příprava telefonu a čištění displeje

Než začnete nalepovat ochranné sklo na svůj mobilní telefon, je důležité provést správnou přípravu a důkladně vyčistit displej.

  1. Vypnutí a odstranění krytu na telefon: to vám umožní volný přístup k displeji a minimalizuje riziko poškození.
  2. Důkladné vyčištění displeje od prachu, otisků prstů a mastnoty: použijte mikrovláknovou utěrku nebo hadřík určený pro čištění displeje. Otřete displej od všech nečistot. Pokud je  nelze snadno odstranit, použijte hadřík napuštěný alkoholem, který je v krabičce s ochranným sklem.

Po provedení těchto kroků můžete přejít k samotnému nalepení ochranného skla na váš mobilní telefon.

Jak správně nalepit ochranné sklo na mobilní telefony?

  1. Opatrně odstraňte ochrannou fólii: Otočte ochranné sklo a odstraňte ochrannou fólii z jeho zadní strany. Dbejte na to, abyste nepřišli do kontaktu se sklem na přední straně.
  2. Zkontrolujte správné umístění: Podívejte se na svůj telefon a zjistěte, jakým způsobem se ochranné sklo má připevnit. Zkontrolujte, zda jsou všechny výřezy na správném místě.
  3. Držte sklo za okraje: Při manipulaci s ochranným sklem držte ho za okraje, abyste minimalizovali otisky prstů na povrchu skla a předešli nečistotám na jeho přilnavé straně, která se přilepí na displej.
  4. Nalepte ochranné sklo: Jakmile máte sklo na správném místě, pomalu a pečlivě přiložte ochranné sklo na displej telefonu. Pevně přitlačte a postupně a opatrně přejíždějte od spodu nahoru tak, abyste se vyhnuli vytvořením bublin.
  5. Zkontrolujte rovnost a přilnutí: Po přilepení skla pečlivě zkontrolujte, zda je rovně a správně přilepeno na celé ploše displeje. Není-li sklo rovné nebo jsou na něm bubliny, můžete jej opatrně odstranit a znovu přilepit.
  6. Zbavte se případných bublin: Pokud se při nalepování objeví bubliny, můžete je opatrně vytlačit směrem ke kraji skla. Použijte kreditní kartu nebo speciální šablonu dodanou s ochranným sklem, abyste bubliny přesunuli směrem ven.
  7. Nasadit případný kryt nebo pouzdro: Pokud používáte kryt na telefon nebo pouzdro, ujistěte se, že je kryt nebo pouzdro kompatibilní s nově připevněným ochranným sklem.

Pokud máte pochybnosti nebo problémy, rádi vám pomůžeme s bezchybným nalepením v našem Apple servise.