Srovnání AirPods: Které AirPods si vybrat?

sluchátka bezdrátové

Apple AirPods jsou bezdrátové sluchátka vyvinutá společností Apple. Od svého uvedení na trh se staly jedním z nejoblíbenějších příslušenství pro poslech hudby, podcastů a provádění hovorů. V průběhu let Apple představil několik různých modelů AirPods, zahrnujících různé funkce a vylepšení.
V tomto článku se podíváme na všechny modely Apple AirPods a porovnáme jejich funkcionalitu, kvalitu zvuku, pohodlí a další důležité faktory, abychom vám pomohli vybrat ten správný model pro vás.

Apple AirPods 1. generace

1. generace Apple AirPods byla uvedena na trh v roce 2016. Tyto bezdrátové sluchátka nabízí bezdrátové připojení pomocí technologie Bluetooth a fungují s iPhony, iPady, Macy a dalšími zařízeními od Apple. Mají vestavěný mikrofon pro handsfree hovory a senzory pro automatické přehrávání a pozastavení hudby. Baterie vydrží přibližně 5 hodin poslechu a s nabíjecím pouzdrem se doba přehrávání prodlouží na 24 hodin.

bluetooth sluchatka

Apple AirPods 2

Apple AirPods 2019 jsou nazývána i jako Apple AirPods 2. generace. Tyto bluetooth sluchátka přinášejí několik vylepšení oproti první generaci. Mají rychlejší připojení díky čipu H1, a podporují handsfree aktivaci hlasového asistenta Siri. Nabíjecí pouzdro také nabízí možnost bezdrátového nabíjení pomocí standardu Qi. Zvuková kvalita zůstává podobná jako u 1. generace.

apple airpods 2019

Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro jsou špičkovým modelem nabízejícím pokročilé funkce. Jsou vybaveny aktivním potlačením hluku, což umožňuje uživatelům vychutnat si hudbu nebo hovory bez rušivých vnějších zvuků. Mají také voděodolnost dle standardu IPX4, což je užitečné pro sportovní aktivity. AirPods Pro mají tvarované špuntky pro lepší držení a jsou dodávány s různými velikostmi špuntů, aby vyhovovaly různým uživatelům.

bezdratove sluchatka

Apple AirPods Pro 2022

AirPods Pro 2022 jsou vybaveny aktivním potlačováním hluku, které účinně tlumí nepříjemné okolní zvuky. S personalizovaným prostorovým zvukem uslyšíš hudbu ze všech stran. K dispozici jsou různé velikosti špuntů (XS, S, M, L). Jsou odolné proti potu a vodě. Můžeš poslouchat až 6 hodin na jedno nabití a celkově dosáhneš až 30 hodin poslechu. Sdílení zvuku je také možné mezi dvěma páry AirPodů a zařízeními jako iPhone, iPad, iPod touch nebo Apple TV.

airpods pro 2022  airpods pro 2022

Apple AirPods Max

Apple AirPods Max jsou bezdrátová sluchátka ve formátu náhlavního pásu. Tento model je určen pro poslech hudby s vysokou kvalitou zvuku. Má funkce jako adaptivní rovnováha zvuku, aktivní potlačení hluku a režim pro okolní zvuky. AirPods Max mají luxusní design a jsou vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů. Baterie vydrží až 20 hodin poslechu a nabíjení je možné pomocí Lightning konektoru.

apple sluchatka

Apple AirPods 3. generace

AirPods 3. generace přinášejí inovativní technologii prostorového zvuku, která přizpůsobuje zvuk podle polohy hlavy. Tlakový senzor umožňuje kontrolu nad přehráváním hudby a přijímáním hovorů. AirPods, Lightning nabíjecí pouzdro a MagSafe nabíjecí pouzdro jsou odolné vůči potu a vodě. Poskytuje až 6 hodin nepřetržitého poslechu, s nabíjecím pouzdrem až 30 hodin.

bezdratove sluchatka

Srovnání funkcí Apple AirPods

Zde je srovnání některých funkcí všech modelů Apple AirPods:

Apple AirPods 1. generace: Vestavěný mikrofon, senzory pro automatické přehrávání a pozastavení hudby, 5 hodin poslechu, nabíjecí pouzdro s dobou přehrávání 24 hodin.
Apple AirPods 2. generace: Rychlejší připojení s čipem H1, handsfree aktivace Siri, bezdrátové nabíjení, podobná zvuková kvalita jako první generace.
Apple AirPods Pro: Aktivní potlačení hluku, voděodolnost IPX4, tvarované špuntky, různé velikosti špuntů.
Apple AirPods Pro 2022: Aktivní potlačování hluku, několik velikostí špuntů (XS, S, M, L), voděodolnost IPX4, automatické přepínání mezi zařízeními, sdílení zvuku mezi dvěma páry AirPodů.
Apple AirPods Max: Vysoká kvalita zvuku, adaptivní rovnováha zvuku, aktivní potlačení hluku, režim pro okolní zvuky, luxusní design, 20 hodin poslechu.
Apple AirPods 3. generace: Prostorový zvuk, mikrofon potlačuje šum větru při hovorech, ovládání pomocí tlakového senzoru, odolné vůči potu a vodě, sdílení poslechu s dalšími páry AirPodů.

Kvalita zvuku AirPods

Všechny modely Apple AirPods poskytují kvalitní zvukový výstup. Každý model má své vlastní vlastnosti a technologie, které přispívají k reprodukci čistého a jasného zvuku.
Apple AirPods Max se však vyznačují vyšší kvalitou zvuku díky svému designu a integrované technologii.

sluchátka bluetooth

Pohodlí a design AirPods

Apple AirPods jsou navržena tak, aby byly pohodlné při dlouhodobém nošení. Mají bezdrátový design, který eliminuje nepohodlné kabely. Každý model se liší ve svém designu.
Apple AirPods Pro nabízí špuntky různých velikostí pro lepší pohodlí a držení.
Apple AirPods Max mají polstrovaný náhlavní pás pro pohodlné nošení na hlavě.

sluchátka apple

Životnost AirPods baterie

Doba přehrávání baterie se liší u jednotlivých modelů Apple AirPods.
AirPods 1. generace nabízí přibližně 5 hodin poslechu a s nabíjecím pouzdrem se doba prodlouží na 24 hodin. AirPods 2. generace má podobnou výdrž baterie.
AirPods Pro poskytují přibližně 4,5 hodiny poslechu s aktivním potlačením hluku.
AirPods Pro 2022 mají přibližně 6 hodin poslechu s aktivním potlačením hluku.
AirPods 3. generace poskytují 6 hodin poslechu.
Apple AirPods Max mají nejdelší životnost baterie až 20 hodin poslechu.

airpods pro 2022

Odolnost AirPods proti vodě a potu

Pokud hledáte bluetooth sluchátka odolná proti vodě a potu, měli byste zvážit model AirPods Pro, AirPods Pro 2022 nebo AirPods 3. generace. Tyto bezdrátové sluchátka mají certifikaci IPX4, což znamená, že jsou chráněna před stříkajícími kapkami vody a potem. Ostatní modely AirPods nejsou oficiálně vybavena voděodolným provedením.

Ovládání a konektivita

Všechna sluchátka Apple mají snadné ovládání. Lze je aktivovat dotykem nebo hlasovými příkazy. Jsou také vybaveny technologií Bluetooth pro snadné párování a připojení k zařízením. Novější modely mají vylepšené připojení a rychlost propojení s iPhony a dalšími zařízeními od Apple.

bezdrátové sluchátka

Funkce aktivního potlačení hluku

Pokud preferujete lepší izolaci od okolního hluku, modely Apple AirPods Pro, AirPods Pro 2022 a AirPods Max mají funkci aktivního potlačení hluku. Tato funkce využívá mikrofony k měření okolního zvuku a generování protifázových signálů, které eliminují rušivé zvuky.

sluchátka bezdrátové

Cena AirPods - cenový rozdíl

Ceny AirPods se liší v závislosti na modelu.
AirPods 1. generace je obvykle nejlevnější, zatímco AirPods Pro a AirPods Max jsou vyšší cenové třídy. Rozdíl v ceně se odráží v pokročilých funkcích, kvalitě zvuku a designu.

Jaké AirPods si vybrat, a které jsou nejlepší pro vás?

Výběr nejlepších Apple AirPods závisí na vašich preferencích a potřebách.
Pokud preferujete bezdrátová sluchátka s dobrým zvukem za rozumnou cenu, AirPods 1. generace může být pro vás vhodná volba.
Pro ty, kteří chtějí vylepšené funkce a kvalitní zvuk, jsou tu AirPods 2. generace a AirPods Pro.
Pro nadšence do hudby, kteří hledají luxusní sluchátka Apple s vysokou kvalitou zvuku, jsou určeny AirPods Max.

Apple AirPods nabízí širokou škálu bezdrátových sluchátek s různými funkcemi a cenami. Bez ohledu na to, zda preferujete jednoduchost AirPods 1. generace, pokročilé funkce AirPods 2. generace nebo vrcholnou kvalitu zvuku s AirPods Pro a AirPods Max, Apple AirPods mají něco pro každého.

U nás v obchodě si můžete zakoupit tyto modely: 

Apple AirPods 2. generace

apple airpods 2019

Apple AirPods 3. generace

apple airpods 3

Apple AirPods Pro 2022

airpods pro 2022

Také si můžete na našem blogu přečíst článek, který vám poradí Jak vyčistit AirPods?

čištění airpods