Co zhoršuje stav baterie iPhone, a co dělat, když je už zhoršený?

jak zlepsit kondici baterie iphone

V dnešním světě jsou chytré mobilní telefony, jako iPhone, nezbytnou součástí našeho každodenního života. Jeden z největších problémů, se kterým se uživatelé potýkají po nějakém čase používání, je zhoršení výkonu a kondice baterie iPhone. Co opravdu zhoršuje životnost a stav baterie iPhone, a co můžete udělat, když už je pozdě?

Kapacita baterie iPhone: jak ji zjistím?

  1. Otevřete "Nastavení" na vašem iPhone

Chcete-li zkontrolovat stav baterie vašeho iPhone, začněte tím, že na domovské obrazovce otevřete ikonu "Nastavení".

stav baterie iphone

  1. Klikněte na "Baterie"

Jakmile jste v Nastavení, scrollujte dolů a klikněte na "Baterie". Tato volba vám umožní získat přehled o využití baterie vašeho iPhone.

kapacita baterie iphone

  1. Zobrazí se vám seznam aplikací a spotřeba baterie

Po kliknutí na "Baterie" se vám zobrazí seznam aplikací, které jste nedávno používali, a procentuální podíl, který spotřebovávají z vaší baterie. Toto je užitečné pro identifikaci aplikací, které spotřebovávají nejvíce energie. Můžete tak lépe řídit své používání a případně omezit ty nejnáročnější aplikace.

kondice baterie iphone        kapacita baterie iphone

  1. Klikněte na "Kondice baterie a nabíjení"

Pokud chcete zjistit aktuální kondici vaší baterie, nahoře najdete možnost "Kondice baterie a nabíjení". Kliknutím na ni se vám nahoře zobrazí maximální kapacita v procentech. Ideální kondice baterie je 100%, ale je jasné, že používáním a nabíjením telefonu, nezůstane na 100%. Každopádně, jakmile je kondice baterie 80% a méně, měli byste zvážit výměnu baterie.

kondice baterie iphone         kondice baterie iphone

Kondice baterie iPhone: co ji ovlivňuje?

  1. Časté vybíjení baterie

Pravidelnéúplné vybíjení baterie může způsobit, že její kapacita se postupně snižuje. Pokud je to možné, vyhněte se úplnému vybíjení a snažte se udržovat stav nabití mezi 20% až 80%. Tímto způsobem zajistíte, že baterie zůstane v optimálním stavu a bude vám sloužit déle.

kondice baterie iphone

  1. Používání telefonu při nabíjení

Občas se stane, že používáme iPhone, i když je napojený na nabíječku. Není to nebezpečné, ale může to mít negativní vliv na dlouhodobou životnost baterie. Baterie se totiž zahřívá a funguje na plné obrátky, protože používáním se vybíjí, ale zároveň se nabíjí na nabíječce, takže pracuje 2x více. Je lepší počkat, až se telefon nabije, a poté ho používat.

jak zlepsit kondici baterie iphone

  1. Aplikace spuštěné na pozadí

Některé aplikace, zejména sociální média a hry, mohou neustále běžet na pozadí a spotřebovávat energii baterie. Pokud nevyužíváte aplikaci, zavřete ji úplně a minimalizujte tak zbytečné zatížení baterie.

jak zlepsit kondici baterie iphone

  1. Vysoká úroveň jasu displeje

Jas displeje našeho iPhonu je dalším faktorem, který ovlivňuje životnost baterie. Pokud pracujeme s příliš vysokým jasem, baterie se bude vybíjet rychleji. Doporučuje se používat rozumnou úroveň jasu, která nám umožní pohodlně číst a pracovat s telefonem, aniž bychom zbytečně zatěžovali baterii.

  1. Používání neoriginálních nabíječek a kabelů

Používání neoriginálních nabíječek a kabelů může být rizikem. Neoriginální příslušenství nemusí splňovat standardy a specifikace stanovené výrobcem, což může vést k nestabilnímu nabíjení a poškození baterie iPhonu.

originální apple nabijecka

  1. Stará a opotřebovaná baterie.

Samozřejmě, každá baterie má omezenou životnost, a s časem se její kapacita postupně snižuje. Pokud si všimnete, že váš iPhone nevydrží tak dlouho jako dříve, může to být známka opotřebení baterie. V takovém případě, výměna baterie iPhone může být nejlepší možností, náš Apple servis vám s tím samozřejmě pomůže.

  1. Aplikace s neustálým připojením k internetu

Aplikace, které mají neustálé připojení k internetu, mohou být velkými viníky při zatěžování baterie. To platí zejména pro aplikace, které neustále synchronizují data nebo streamují obsah online. Pokud nevyužíváme některé z těchto aplikací, je dobré je odpojit od internetu nebo je uzavřít, aby šetřily energii baterie.

  1. Neustálé vystavení extrémním teplotám

Vysoké teploty mohou negativně ovlivnit životnost baterie vašeho iPhonu. Vyhýbejte se vystavování telefonu přímému slunečnímu záření, a pokud je venku velmi horko, raději jej schovejte do stínu nebo do kapsy. Naopak i extrémní chlad může snížit výkon baterie.

Co dělat, když už je baterie velmi zhoršená?

Pokud je baterie vašeho iPhonu již velmi zhoršená a nedokáže dlouhodobě vydržet nabitá, můžete zvážit následující kroky:

Navštívit náš Apple servis

Náš Apple servis může provést odbornou diagnostiku a poskytnout doporučení týkající se opravy nebo výměny baterie.

Výměna baterie iPhone

Pokud je kondice baterie pod 80%, je potřeba výměna baterie iPhone. Měli byste zvážit možnost výměny za novou. To obnoví plnou funkčnost vašeho iPhonu a prodlouží jeho životnost.

Koupit zánovní iPhone

Pokud je váš model iPhonu starší více jak 5 let a baterie dosluhuje, můžete zvážit koupi nového modelu. Pokud nechcete kupovat předražený nový iPhone, náš Apple servis prodává nerepasované, zánovní iPhony, které jsou levnější a funguje stejně jako ty nové.

Na našem blogu si můžete přečíst článek Proč je výhodnější použitý iPhone?

 

použité iphony

Časté dotazy (FAQs)

Kolikrát mohu nabít svůj iPhone za den?

Ideální je nabíjet iPhone maximálně 2x denně. Nepoužívejte nabíječku příliš často, abyste zabránili zbytečnému poškozování baterie. Pokud potřebujete nabíjet častěji než 2x denně, měli byste zvážit výměnu baterie.

Kdy je potřeba výměna baterie iPhone?

Výměna baterie iPhone se doporučuje, jakmile je kondice baterie 80% a níž.

Jak dlouho by měla trvat životnost baterie u nového iPhonu?

Životnost baterie u nového iPhonu se obvykle pohybuje mezi 2 až 3 lety, přičemž její výkon se postupně snižuje s každým nabitím a vybitím. Za 2 roky by neměla baterie klesnout pod 80%, kdyby se tak bohužel stalo, záruka na iPhone se na tohle nevztahuje.

Co dělat, když se moje baterie nadále rychle vybíjí i po výměně?

V takovém případě kontaktujte Apple servis a my vám poradíme, jak postupovat dále.

Baterie je klíčovou součástí každého iPhonu a je důležité si uvědomit faktory, které mohou ovlivnit její životnost. Udržováním správných návyků při nabíjení, minimalizací náročného používání a pravidelným aktualizacím software můžete maximalizovat výdrž a kondici baterie. Pokud se však setkáte s výrazným poklesem kapacity baterie, neváhejte se obrátit na náš Apple servis a my vám poradíme.

Na našem blogu si také můžete přečíst článek 10 tipů, jak zlepšit životnost baterie.

jak zlepsit kondici baterie iphone